Oprócz kosmetycznego szaleństwa – też gotuje i czasem zdarza mi się przyrządzić coś słodkiego.

Nigdy nie byłam fanką budyniu (z paczki), dlatego postanowiłam, że spróbuje sama zrobić i nie chwaląc się wyszedł przepyszny, a o takim z paczki zapominam już na zawsze.

Potrzebne składniki:

  • kasza jaglana 1/3 szklanki
  • mleko migdałowe 2 i 1/3 szklanki
  • ok. 18-stu daktyli (budyń jest naprawdę słodki)
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • szczypta soli
  • chipsy kokosowe prażone
  • olej kokosowy
  • borówki lub inne ulubione owoce

Przygotowanie: (4 porcje)

  • kasze jaglaną płuczemy dwa razy gorącą wodą
  • do garnka wlewamy mleko, dodajemy kaszę, daktyle, olej kokosowy i szczyptę soli – gotujemy, aż kaszą zmięknie około 15 minut
  • pod koniec gotowania dodajemy w kawałkach czekoladę i intesywnie mieszamy, aż czekolada się roztopi
  • budyń nakładamy do miseczek – dodajemy prażone chipsy kokosa i borówki (dobrze jest dodać lekko kwaśniejsze owoce, żeby przełamać trochę słodycz)

Wszystkie produkty dostępne w sklepie BIOGO – szeroki wybór produktów, szybka wysyłka i produkty są bardzo dobrze zapakowane – zabezpieczone podczas transportu do naszego domku.

Tutaj macie linki do produktów na stronie BIOGO:

Budyń najlepiej smakuje na ciepło i jest bardzo czekoladowy.

Buziaki!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *